Rekognoskace - vodácký putovní tábor na Orlici v roce 2016

Rekognoskace - vodácký putovní tábor na Orlici v roce 2016

Během září 2015 proběhla rekognoskace Orlice, abychom zjistili, zda je vhodná pro následující putovní dětský tábor.

Podle plánu 12.9.2015 vyrazil z Jeseníku  v 7.00 hod konvoj historických vozidel:

vvv.Trabi.cz (vodácké vládní vozidlo), posádka Milan, Petr

Velorex, posádka Čenda, Luděk a 

Škoda Forman, posádka Jarda, Broněk.

Cilem spanilé jízdy byla rekognoskace Orlice. Vyrazili jsme skoro přesně na čas. První oprava se konala již na lipovském kopci, do Velorexu nešel benzin. Po opravě, byla další nucená zastávka za Hanušovicemi, to se pro změnu trošku přidřel Trabant. Trabant byl přimazán a poté chládnul po dobu občerstvení. Potom jsme již bez větších problému dojeli do Týniště nad Orlicí, našli jsme výstupní a nástupní místo a jeli do Blešna, kde jsme prověřili výstupní místo. Vše k naší spokojenosti. Další cesta byla do Borohrádku, byla časově delší, protože se konala rozborka a zborka karburátoru Velorexu. V Borohrádku jsme našli vhodné výstupní a nástupní místo a zamířili směr Choceň. Po cestě jsme zkontrolovali výstupní a nástupní místo v Újezdu u Chocně a potom výstup v Chocni. Obě místa vyhovují a tak jsme s chutí poobědvali. Další směr byly Kerhartice a Potštejn. I zde jsou vhodná místa pro výstup a nástup. Na závěr nás čekal kemp v Kostelci nad Orlicí. Všem se nám líbil a pro účely tábora je vyhovující.

Rekognoskace potvrdila, že Orlice je vhodná řeka pro konání tábora. Nyní bude následovat jednání s majitelem kempu o podmínkách a ceně za ubytování a rezervaci termínů. O výsledcích vás budeme informovat.

Po cestě domů už se nic zvláštního nestalo, jen v Lipové jsme opravovali Velorex, jel jen na jeden válec ze dvou a Trabant hůře brzdil.

Fotografie
Kolona na startu
Oprava Velorexu
Oprava Velorexu pokračuje
Přidřený Trabant a občerstvení
Velorex jako kabriolet
Hrad Potštejn
Kemp v Kostelci nad Orlicí
Sociálky
Umývárna
Teplá voda za poplatek
Možné místo tábora
Tady by to mohlo být